Феновете на "Левски" отговориха остро на привържениците на ЦСКА, които по-рано днес пуснаха декларация в социалните мрежи срещу искането на "сините" държавата да помогне на клуба в тежката финансова ситуация.

Ето част от декларацията:

"Какви морални съдници могат да са "хора", които по време на финансовите проблеми в техния несъществуващ вече клуб пращаха писма до правителството с искане за ОПРОЩАВАНЕ на дълговете им, защото били прекалено значими за българския спорт? Ние искаме кредит (който трябва да се върне, а не опрощаване), както искат и всички други дружества в страната в условия на пандемия и за всички е ясно, че ако не беше тази криза щяхме да си се справим и сами.

Същите тези, чийто бивш клуб ощети държавата в лицето на НАП с над 10 милиона лева (4 върнаха със закупуването на петолъчката от страна на "Литекс", иначе бяха 14) и още поне с толкова други частни дружества са се загрижили за нашите дългове, които са в пъти по-малко, като към НАП са под 4 милиона. Същите тези мечтаят да минем по техния път, но това означава точно тогава да ощетим държава и частни субекти и те това го знаят много добре, но злобата, че са най-безпринципните индивиди в държавата ги кара да си служат с лъжи и манипулации.

Явно трябва да им дадем и малко уроци по история. Наричат ни "отбор на всички власти", а техният отбор беше създаден, подкрепян и фаворизиран 45 години от властта за сметка на всички останали. Били сме ведомствен отбор - ми то всички отбори стават ведомствени след идването на власт на техните създатели, но ведомствената система (според която могат да селектират всеки един играч, който поискат, защото всички подлежат на военна служба) е направена изцяло в подкрепа само на новия отбор на властта създаден по пример от Москва.

Държавата ни била построила стадион - не, държавата не ни е построила нищо. "Левски" си построи сам стадион в центъра на София, който след това същата тази вече комунистическа държава му национализира, изгони го от там, 15 години "Левски" се лута по различни игрища докато държавата не му отрежда място за стадион извън тогавашните предели на София, който стадион е финансиран от десетки хиляди левскари, които всеки ден идват от цяла София и България да си пускат Тото-то точно в този район, за да отиват парите им за строеж на стадион, а стотици полагат и доброволен труд. "Левски" си е построил два стадиона и един му е отнет, а компенсация за отнетия стадион в центъра "Левски" така и не получава след промените. Едни други, които нямаше и да ги има ако не беше дошло комунистическото робство получават наготово заграбения стадион на АС-23 в центъра на София.

Феновете на "Литекс" следяли изкъсо какво щяло да се случва и имат изкуственото самочувствие да определят кой бил политически труп и кой не. Но това сме го чували и преди - правиха протести пред Народното събрание срещу същия този политически труп, но след като не стана политически труп вече години наред му се подмазват и поздравяват с повод и без повод, а в замяна "Литекс" получи концесия за базите след абсолютно нагласена обществена поръчка, в нарушение на всякакви закони и морални норми държавата разформирова първенството и по неясен и неспортен критерии покани участници само, за да може прекръстеният "Литекс" да бъде вкаран незаконно в А група, а сега заедно с държавата "Литекс" направи общо дружество с намерението да строи нов стадион в централния парк на София - отново в нарушение на всякакви закони, норми и правила.

Тези ли са "моралните стожери" и "загрижените" за парите на данъкоплатците "съвестни" граждани? Селската наглост явно не познава граници. Спрете да ни разсмивате.

Цял живот си градите чрез лъжи и манипулации червената митология, а тя накрая се оказа просто оранжева, а отборът ви - просто един ГМО тумор, както сами го бяхте нарекли и който уж "никога" нямаше да подкрепите.", гласи позицията на "сините" запалянковци.