ФИФА официално разреши извършването на по пет смени в един мач от всеки тим. Новото правило влиза в сила веднага и ще важи както за доиграването на спрените първенства, така и за следващия сезон - 2020/21.

Всяка федерация ще трябва сама да реши дали да се съобрази с новото правило. В Испания вече го приеха, а се очаква същото да се случи и в Англия. Единственото условие е действащият шампионат на съответната държава да завърши до 31 декември 2020 г.

За да се избегне бавенето на играта всеки отбор ще има право да извърши петте си смени в рамките на три спирания. Разрешени са и промени на полувремето. Когато при дадено спиране на играта и двата състава направят смяна/смени, то ще се приема, че всеки от тях е използвал по една от разрешените за това паузи. Ако тимът не се възползва от всичките си смени и паузи за тях, те автоматично ще се прехвърлят за продълженията, когато има такива.

Пандемията от коронавирус наложи още една промяна във футбола - премахването на VAR до края на кампанията. И тук всяка федерация сама ще реши дали да използва системата или не.