Още трима футболисти от националния отбор са заразени с коронавирус. Това съобщиха от Българския футболен съюз. Става дума за вратаря Християн Василев, левия защитник Димитър Велковски и капитана Васил Божиков. 

Утре (17 ноември) "Лъвовете" трябва да отпътуват за последния си мач от турнира Лига на нациите срещу Република Ирландия. При задължителното тестване преди него е станало ясно, че Георги Дерменджиев няма да може да разчита на тримата. Двама от тях - Велковски и Божиков, бяха на терена по време на последния мач на тима. На 15 ноември Финландия победи България с 2:1 като гост.

Снимка: Lap.bg

Вратарят на "Берое" Василев беше извикан по спешност, след като Николай Михайлов и Георги Георгиев дадоха положителни проби по-рано. 

Тримата заразени са изолирани и поставени под карантина.

"Всички останали футболисти и членове на спортно-техническия щаб дадоха негативни резултати, а поради изискванията на европейската централа за времеви диапазони на официалните тестове за COVID-19, допълнителни футболисти няма да бъдат викани", се казва още в съобщението на БФС.

Снимка: Lap.bg

Българският тим преследва задължителна победа срещу Република Ирландия в последния си мач за годината. Ако "Лъвовете" не спечелят трите точки, те ще се върната в по-долната трета дивизия на Лигата на нациите, тъй като в актива си имат само 1 точка. Тя беше спечелена през септември, когато двата отбора завършиха 1:1 в София.

13 от първоначално повиканите от Георги Дерменджиев футболисти вече не са на негово разположение. Преди Велковски, Божиков и Василев, лагера напуснаха Георги Терзиев, Мартин Райнов, Николай Михайлов, Кирил Десподов, Пламен Илиев, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Антон Недялков, Исмаил Иса и Георги Йомов.