Осем футболисти на елитния английски "Уест Хем" са проявили симптоми на коронавирус. Това обяви вицепрезидентът на клуба от Висшата лига Карън Брейди във вестник "Сън".

"С облекчение пояснявам, че става дума за леки симптоми и играчите, както и техните семейства, са добре. Но вирусът е на едно здрависване, кихане или изкашляне от нас, така че са нужни мерки.", написа Брейди.

По-рано този месец мениджърът на "чуковете" Дейвид Мойс се самоизолира, тъй като имаше контакт с далия положителна проба за COVID-19 Микел Артета. Наставникът на "Арсенал" вече пребори коварния вирус.

Футболистите на "Уест Хем" имат стриктен тренировъчен режим, който са получили от клуба и изпълняват вкъщи. Лондончани се готвят за подновяването на сезона във Висшата лига, което засега е насрочено за 30 април.

Предстоят обаче още разговори между представители на Футболната асоциация, Висшата лига и Съюза на играчите, като има голяма вероятност доиграването на кампанията да се отложи. Планът на УЕФА е всички първенства да завършат до 30 юни.

В началото на месеца изпълняващата длъжността вицепрезидент на "Уест Хем" Карън Брейди предложи анулиране на сезона заради пандемията, но вече е одобрила плана за доиграване през летните месеци, освободени след отлагането на Евро 2020 с година.

bTV призовава: останете си вкъщи!