Четирикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика от Рио де Жанейро - Симон Байлс, разкри, че е била жертва на сексуално насилие от страна на бившия лекар на националния отбор на САЩ - Лари Насар.

20-годишната Байлс, която има и 10 световни титли в колекцията си, е поредната спортистка, която твърди, че медицинското лице се е възползвал от нея, докато е била част от националния отбор.

Със съобщение в социалните мрежи гимнастичката заяви, че отношението от Насар е било представено като "специално отношение".

"Аз съм една от многото преживели посегателствата на Лари Насар. Надявам се, че ще ми повярвате, когато казвам, че за мен бе много по-трудно да изрека на глас тези думи, отколкото да ги изложа сега писмено. Не е нормално да получаваш подобно отношение от доверен физиотерапевт на отбора и да трябва да го наричаш "специално" внимание. Това поведение е напълно неприемливо, отвратително и обидно, особено когато идва от някого, на когото ми е КАЗАНО да вярвам. Дали бях твърде наивна? Беше ли всичко по моя вина? Сега вече знам отговорите на тези въпроси. Не! Не, не беше моя вината. Не, аз няма и не трябва да нося вината, която е на Лари Насар", пише Байлс.

Тя е сред 140-те спортистки, които обвиниха Насар в сексуално посегателство. Той изпълняваше длъжност в отбора на САЩ в продължение на 30 години. 

Лекарят бе привлечен като подсъдим, след разкритията на вестниците "Индианаполис Стар" и "Ю Ес Ей Тудей", че се е възползвал от близо 400 спортистки.