Олимпийската шампионка с отбора по гимнастика на САЩ от игрите в Лондон през 2012 г. - Маккийла Мароуни, направи шокиращо разкритие в личния си профил в "Туитър". Тя разказа, че в продължение на 7 години е била сексуално малтретирана от лекаря на тима Лари Насър.

Гимнастиката, която в момента е на 21 години, разкри, че действията на доктора, който е в затвора за подобни обвинения, не са престанали, докато тя не се е оттеглила от активната си кариера.

Всичко започнало по време на лагер на националния тим в Тексас, когато Мароуни била само на 13 години. 

"Бях насилвана от д-р Лари Насър, докторът на женския национален отбор по гимнастика на САЩ и олимпийския отбор. Д-р Насар ми казваше, че получавам „необходими медицински процедури, които практикува от 30 години.“ Започна, когато бях на 13 години по време на един от първите ми тренировъчни лагери в Тексас и не свърши, докато не приключих кариерата си. Бях „лекувана“, когато и където на този мъж му се откриеше възможност. Случи се и в Лондон, преди с отбора да спечелим златните медали, случи се и преди да спечеля среброто. Най-страшната нощ се случи, когато бях на 15. Летях цял ден и нощ с отбора до Токио. Той ми даде приспивателно за полета, а следващото нещо, което помня, бе как бях с него в хотелска стая и получавах „лечение“. Мислех си, че ще умра", пише тя.

Мароуни добавя, че за разкритията си е вдъхновена от избухналия в Холивуд скандал с продуцента Харви Уайнстийн, който беше обвинен от редица актриси, че ги е малтретирал сексуално.

"Възможно ли е да сложим край на този тип насилие? Възможно ли е жертвите да говорят открито за това, без да застрашават кариерите си и мечтите си? Надявам се. Мълчанието ни даваше сила на грешните хора твърде дълго и е време отново да си я вземем. И, помнете, никога не е твърде късно да говориш", завършва изявлението си Мароуни.

Насър близо 30 години беше част от националния отбор на САЩ. Той беше в делегациите по време на 3 издания на олимпийските игри.