Пореден тежък удар за националния селекционер Петър Хубчев. Трети ключов футболист отпадна за световната квалификация срещу Холандия в събота. Георги Миланов е с разтегната връзка на коляното и със сигурност пропуска двубоя. Той ще отсъства от терените между 3 и 4 седмици. 

25-годишният играч на ЦСКА Москва е основна фигура в халфовата линия на българския отбор. Миланов дебютира с националната фланелка през 2011 г. и оттогава записа 32 двубоя и 2 попадения. Именно той спечели дузпата за нашите срещу Франция на "Стад дьо Франс" през октомври. Георги бе повален в наказателното поле от Бакари Саня, а Михаил Александров превърна наказателния удар в гол. След това обаче "петлите" стигнаха до пълен обрат и спечелиха с 4:1.

Това е втора травма, възникнала в лагера на националите. Във вторник вечерта от Бояна си тръгна Владислав Стоянов. Вратарят на "Лудогорец" е със скъсано пателарно сухожилие и ще се възстановява между 6 и 8 месеца. Това означава, че Стоянов пропуска целия сезон, както и началото на следващия.
Още преди сбора от състава на Хубчев отпадна капитанът Светослав Дяков.