Отборът на Оклахома Сити поведе с една победа срещу Сан Антонио в плейофната серия от Западната конференция на Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА), след като спечели с 95:91 като гост в петия мач.

Ръсъл Уестбруук отбеляза 35 точки и спечели 11 борби за "Tъндър", които имат шанс да затворят серията у дома в четвъртък.

"Ръс беше като отвързан днес. Само той ни държеше в мача и трябва да му благодарим", каза Кевин Дюрант от отбора на Оклахома Сити, който изоставаше в резултата в края на срещата, но стигна до пълен обрат и поднесе една от най-големите изненади за сезона.

Дюрант отбеляза 23 точки за "Тъндър", които спечелиха мача с точен изстрел на Уестбруук от зоната за три точки само 6.3 секунди преди края. Кауи Ленърд опита да фаулира пойнт гарда на гостите, но не успя, което освободи пространство за стрелба. Според играчите на Спърс, Ленърд е бутнал силно Уестбруук, но той е продължил да играе.

"Без да съм гледал повторението, видях как Уестбруук се измъкна и стреля. Не знам колко значително беше избутването и това няма значение. В този момент от мача трябваше да водим, защото това беше картината през по-голямата част. Просто не се възползвахме", каза гардът на домакините Ману Джинобили.

Сан Антонио водеше с 88:82 само 4 минути преди края, но именно тогава се разигра Уестбруук. Пойнт гардът на Оклахома Сити отбеляза седем точки и спечели четири борби до сирената, а Спърс ще се приберат у дома с една победа аванс срещу сочения предварително за фаворит тим на Сан Антонио.