Франк Рибери обмисля да напусне Италия, след като домът му във Флоренция е бил ограбен. Това се е случило по време на гостуването на "Фиорентина" на "Парма" в мач от Серия "А".

37-годишният бивш играч на "Байерн" Мюнхен публикува клип от погрома, който заварил в жилището си. На кадрите в социалните мрежи се виждат захвърлени на пода шкафове, лампи и дрехи.

"Жена ми се прости с няколко чанти, малко бижута, но благодаря ти, Господи, това не е нещо важно. Шокира ме самата мисъл, че сме ужасяващо уязвими. Хубавото в случая е, че жена ми и синовете ни бяха в безопасност в Мюнхен. Но сега мога ли аз да бъда спокоен тук, днес, след случилото се? Моето семейство е над всичко и заради него ще взема мерки за бъдещето", написа разочарованият французин.

Бившият френски национал пристигна на "Артемио Франки" миналото лято от "Байерн".

"Много съм разочарован от това, което е станало. Всички съчувстваме на Рибери и семейството му. Като изключим финансовата стойност на откраднатите вещи, подобни инциденти са неприятни за жертвите и защото ги лишават от предмети, които имат голяма емоционална стойност за тях. Още по-лошото е, че губиш усещането за сигурност, което всички искаме да имаме за съпругите и децата си", заяви собственикът на "Фиорентина" Роко Комисо.

"Ще направим всичко възможно да помогнем на Франк да премине през трудния период. Сигурен съм, че семейството на "Фиорентина" ще покаже солидарност и Рибери ще почувства любовта ни", добави Комисо.