Италианската Серия "А" също се завръща! Футболният сезон на Апенините ще бъде подновен на 13 юни с полуфиналите за Купата на страната, а шампионатът ще започне довършването на кампанията седмица по-късно - на 20 юни.

Министърът на спорта Винченцо Спадафора официално даде разрешение за рестарта. Днес той участва във видеоконференция с представители на Серия "А", футболната федерация на Италия, Съюза на играчите и този на спортните медици.

"Получи се полезна среща. В началото посочихме, че футболът ще се завърне, когато има условия, така че да осигурим безопасността на всички участници. Днес можем да обявим, че сезонът ще бъде възобновен на 20 юни. Надявам се преди това - от 13 до 20 юни да се изиграе Купата на Италия, което ще бъде добър знак за нацията.", каза Спадафора.

Очаква се на 13 и 14 юни (събота и неделя) да се изиграят реваншите от полуфиналната фаза в турнира за Купата на Италия: "Интер" - "Наполи" (0:1) и "Милан" - "Ювентус" (1:1), а финалът да се състои на 17 юни (сряда).

Италия е сред най-засегнатите от COVID-19 държави в света, но клубовете са категорични, че независимо от рисковете, първенството ще се доиграе. Шампионатът бе спрян в средата на март.

В момента лидер в първенството е "Ювентус", който има 63 точки от 26 мача, следван от "Лацио" с 62 (26 мача) и "Интер" с 54 (25 мача).