Арсен Венгер няма да бъде мениджър на "Арсенал" през следващия сезон. Това обявиха от клуба на своя официален сайт. 

"След задълбочен размисъл и разговори с клуба взех решение, че е точният момент за мен да се оттегля след края на сезона. Благодарен съм, че имах привилегията да служа на този клуб толкова много запомнящи се години. Управлявах клуба с цялата си отдаденост и честност. Искам да благодаря на щаба, играчите, борда на директорите и феновете, които направиха Арсенал толкова специален клуб. Призовавам привържениците да продължат да подкрепят отбора до края на сезона, за да го завършим по най-добрия възможен начин. Нека всички, които обичат Арсенал, да пазят ценностите, които изповядва този клуб. Имате моята любов и подкрепа завинаги", написа Арсен Венгер.

Той бе начело на "Арсенал" цели 22 години, от 1996 г. насам. С Венгер като мениджър "артилеристите" спечелиха 3 титли на Англия (1998, 2002, 2004) и 7 купи на страната. 

Договорът на французинът изтичаше през 2019 г., но той реши да прекрати отношенията си с тима година по-рано. 

В последните месеци недоволството към Венгер от страна на феновете достигна връх заради слабото представяне на тима - "Арсенал" не се класира за Шампионската лига през настоящия сезон, като това гроди тима и за следващата кампания. Привържениците подеха кампания "Венгер вън!", която явно е повлияла върху крайното решение на мениджъра. 

Въпреки това французинът отдавна си спечели статута на легенда в професията. Начело на "Арсенал" 68-годишният специалист има 1228 мача и 704 победи.