Организираната група на фенове на ЦСКА "Офендърс" заяви, че не е променила позицията си и няма за какво да се извинява. "Червените" привърженици от фракцията са категорични, че ще прекратят дейността си по изготвяне на хореографиите в Сектор "Г", но ще продължат да подкрепят любимия си отбор от трибуните на стадион "Българска армия".

Именно феновете от "Офендърс" излязоха с остра декларация срещу един от собствениците на тима - Гриша Ганчев, преди дни. Те заявиха, че бизнесменът цели единствено да печели пари, а не да развива отбора. Критиките им дойдоха след трансфера на нападателя Али Соу в Русия.

След изказването им Ганчев заяви, че той и Юлиян Инджов (те държат по 40% от акциите на ЦСКА) спират дейността си в клуб и оставят ценните книжа на желаещите да ги притежават. 

Снимка: cska.bg

Ето и цялата позиция на "Офендърс":

"Verba docent, exempla trahunt! ("Словата наставляват, делата водят" - от латински)
От създаването си като група и докато сме на този свят, единственото верую в нашия живот е и ще продължава да бъде ЦСКА София. Поради тази причина и масовите внушения по наш адрес в общественото пространство - а именно, че сме против любимия си клуб и неговото ръководство, отказваме да бъдем въвличани в тези несъществуващи сценарии. Стоим зад казаното до момента, зад всяка една наша дума и въпрос и не смятаме, че има за какво да се извиняваме или оправдаваме.
Обърнахме внимание и на тоновете отпадъчна енергия и клетви, които всякакви капацитети - обикновени едноклетъчни, редови тролове, безгръбначни анал(л)изатори, журналисти на абонамент, изпълзялата от нафталина психичноболна натура Г.А., както и всички останали знайни и незнайни покемони и герои от приказките изхвърлиха към нас. Благодарим ви, господа, но държим доста на хигиената си и не смятаме да мърсим повече личното си пространство с нечистоплътните ви словоблудства. За легендите на ЦСКА - само и единствено уважение!
Наясно сме, че живем във времена, когато достойнството, характерът и собственото мнение са нещата, които се ценят най-малко в обществото от безгръбначни. За това и не приемаме да бъдем поучавани от хора, в чийто живот винаги някой друг е виновен за техните собствени провали, а самите те никога нямат топките да бъдат истински щастливи и да вземат това, което искат от него. И категорично отказваме да бъдем учени на морал от фотосинтезираща и сервилна аморфна маса.
На обратния полюс на всичко написано до момента искаме да благодарим на всички наши братя, приятели и обикновени хора, които вникнаха в нашите думи, проумяха ги такива, каквито са и ни подкрепиха. Заради вас единствено ще ни е неприятно, когато обявим и последния извод от всичко, казано до сега.
Считано от днес, нашата група преустановява своята организационна дейност за "Сектор Г" - направа на хореографии, организиране на трибуната, разпяване и т.н. Нямаме намерение обаче да ходим където и да е другаде, а Армията си остава нашият дом. Запазваме правото си да продължим да правим живота на нашите изконни врагове от Подуене труден, бранейки собствената си чест както намерим за добре! А на останалите пожелаваме много красиви и успешни спектакли по трибуните!
Semper Fidelis! ("Винаги верни" - от латински)"

Останалите организации на феновете на ЦСКА излязоха с контрапозиция, в която призоваха Ганчев и Инджов да не се оттеглят от ЦСКА и да продължат да подпомагат клуба.