Григор Димитров няма да играе на тенис турнира в Барселона, който трябва да започне на 19 април. Решението на българина е очаквано, предвид информациите за здравословното му състояние.

Вчера (15 април) роденият в Хасково тенисист отпадна от надпреварата в Монте Карло след като загуби на осминафинал от световния номер 3 Рафаел Надал. След мача стана ясно, че Димитров е изпитвал болка в зъбите, която му е попречила не само да тренира, но и да спи и да се храни в последните дни. Пред британски журналист той заяви, че ще се консултира веднага с лекари. 

От отказването на българина спечели Егор Герасимов, който няма да играе в квалификации, а намира място в основната схема в Барселона.

Снимка: Getty Images

Междувременно половинката на Димитров - Лолита Османова, публикува нова снимка с Григор в социалните мрежи. Двамата са заедно от края на 2020 г., а тя го придружава на всеки турнир - в Австралия, в Мексико, в САЩ и вече в Европа. 

Снимка: Instagram

Вероятна Османова ще бъде в ложата на българина и за надпреварата в Мадрид, която започва в началото на май месец. Димитров е заявил участие в нея.