Рафаел Надал официално се врече във вярност на своята дългогодишна приятелка Мария Франсиска Перейо. Двамата се венчаха на тайна церемония в Майорка, Испания.

Това, че медиите не бяха допуснати до нея, не означава, че тя се проведе в тесен кръг. Около 350 човека бяха свидетели на най-важното "Да!" в живота на новото семейство. Сред тях бяха и конкуренти на Надал на корта, но приятели извън спорта. Давид Ферер, Фелисиано Лопес, Марк Лопес, Жауме Мунар и треньорът на Матадора Карлос Моя присъстваха на церемонията. Сред гостите бяха и футболистът Икер Касияс и баскетболистът Пау Гасол. 

Специално за сватбата на Надал пристигна и бившият крал на Испания Хуан Карлос, който отстъпи престола на сина си Фелипе през 2014 г.

Церемонията се проведе в имението Ла Форталеза. Всички гости се разделиха с телефоните си при влизане, за да не се появят снимки в социалните мрежи. Все пак папараците успяха да причакат част от поканените звезди, както и да направят няколко кадри на младоженците.

По време на празненството над имението от 17-ти век не беше позволено прелитането на дронове и самолети. Всички служители на фирмата, която се грижи за организацията на сватбата, са подписали договор за конфиденциалност и също са били без телефони.

Роклята на Мария Франсиска беше дело на испанската дизайнерка Роса Клара. В кратко видео авторката на тоалета разкрива, че булката е предпочела съчетание от френска дантела с флорални мотиви, скъпоценни камъни и дълги ръкави.

Надал и Мария Франсиска, която често наричат Сиска, са заедно от 14 години. Двамата се сгодиха преди 8 месеца в Рим. Булката работи като застрахователен агент и рядко може да бъде видяна в ложата на своя любим по време на турнир.

Снимка: Getty Images