Община Благоевград ще отпусне финансова помощ в размер на 350 хил. лева на футболен клуб "Пирин". Парите ще бъдат за изплащане на заплатите на футболистите, които се бавят вече два месеца.

Към момента в бюджета на "Пирин" влизат средства от общината, от телевизионни права и от спонсори. Тъкмо парите от спонсори обаче са недостатъчни, показват разчетите на общинска администрация. Така се формират и дългове за клуба.

"Ако ние не изплатим задълженията има възможност да ни се отнеме лиценза. Отнемайки лиценза, отиваме в А окръжна група. Ако искаме да спасим отбора, за да можем да отидем в Б група, е крайно наложително тези средства да ги гласуваме", смята кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

350-те хиляди лева, които отпуска общината, вероятно ще спасят сезона на "Пирин", но за следващата футболна година издръжката на клуба е под сериозна въпросителна.

Само преди няколко месеца заради кризата се направиха съкращения на длъжности в клуба. В момента "Пирин" под ръководството на Милен Радуканов е на десета позиция в класирането на Първа лига.