Футболистът на "Манчестър Юнайтед" Маркъс Рашфорд продължава да подкрепя програмата на британското правителство за раздаване на храна на бедните. Звездата на "червените дяволи" се появи в една от социалните кухни и сам се включи в инициативата.

Причината е в доброто сърце на британеца, както и във факта, че едно от местата, на което се раздава храна в Манчестър, вече носи името на майка му Мелани.

Маркъс е един от най-отдадените активисти, що се отнася до кампанията за изхранване на хора с ниски доходи. Самият той многократно е разказвал, че семейството му се е възползвало от тази социална услуга, когато е бил малък.

В началото на пандемията от коронавирус правителството обмисляше да спре тази услуга, за да съкрати разходи. Семействата с по-ниски доходи получават ваучери в общ размер 120 млн. паунда, за да могат да си осигурят топла храна. Рашфорд успя да събере 20 млн. паунда, за да предотврати края на кампанията. Над 1 млн. деца във Великобритания продължиха да получават помощи и обяд в училище.

За тези негови действия кралица Елизабет Втора го награди с орден на Британската империя.