"Лудогорец" се похвали с новото си попълнение - полякът Яцек Горалски, а той - с условията по договора. Пред полски медии халфът не скри, че е доволен от контракта с шесткратния шампион на България. Той не е пропуснал да почерпи и бившите си съотборници от "Ягелония".

При последното посещение в съблекалнята на стария си клуб, 25-годишният футболист пристигнал с 30 бутилки марково уиски, които подарил на футболистите и щаба на тима. "Исках да благодаря на треньора Михал Пробеж и на неговите асистенти. Именно той ме направи футболист, а знам, че не му беше лесно", споделя Горалски пред Onet.pl.

Снимка: jagiellonia.pl

Според медиите в Полша, не малка роля в трансфера са изиграли и финансовите условия, предложени от "Лудогорец". Трансферната сума на халфа е 1,5 млн. евро. За сравнение, той преминава в "Яголония" през 2015 г. срещу 100 хил. евро.

Заплатата на поляка при разградчани пък ще бъде 5 пъти по-висока от тази в бившия му клуб. В новия му договор са включени още луксозна кола и апартамент, споделя той.

"Прекарах две страхотни години в "Ягелония". Благодаря на феновете за тях! Но просто не може да откажеш на отбор, играл в групите на Шампионската лига и спечелил титлата на страната 6 пъти подред", категоричен е Горалски.