Футболният треньор не трябва да се страхува. В това е убеден новият наставник на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас. Днес (8 януари) той беше представен официално от ръководството.

Пресконференцията на литовеца започна с "Добър ден!" на български, а след това продължи с разкриване на целите.

"Лудогорец" винаги търси най-големите предизвикателства и има най-високите цели. Освен победи и титли, ние искаме да играем добър и атрактивен футбол, с който да доминираме. Ще опитам да предам идеите на играчите си още с първата тренировка в Турция. Осъзнавам, че десетата поредна титла е нещо задължително за "Лудогорец". Но мен това не ме плаши, всеки войник мечтае да бъде генерал", каза Дамбраускас.

Снимка: Lap.bg

"Не виждам причина за страх. Не знам какво може да плаши един треньор във футболен клуб. Когато самият ти имаш големи цели, сам поставяш напрежение върху себе си, но те не те притесняват. Не харесвам думата страх, тази дума не трябва да съществува във футбола", добави той.

Литовецът идва в разградския тим, след като доскоро води хърватския "Горица". В неговия щаб ще продължи да работи досегашният временен наставник на 9-кратните шампиони на България - Станислав Генчев, както и Здравко Здравков, който ще отговаря за формата на вратарите.

Снимка: Lap.bg

"Стилът на "Лудогорец" се диктува от резултатите. Отборът е шампион, има добри играчи, големи характери. Тези хора искат да доминират на терена. Това е и моята идея. Моите отбори играят точно този футбол - доминират и отбелязват голове. Няма играч, който да върви само нагоре без да има колебания на формата. Това е нормално. Моята работа ще бъде точно в тези моменти с моите умения играчите да се чувстват добре и да постигат резултатите си", разясни той.

Снимка: Lap.bg

"Със сигурност имам и свои идеи, които бих искал да добавя към стила. Целта е да подобрим сегашните слабости, които клубът показва. Мога да кажа, че моите цели като човек и треньор изцяло се покриват с тези на "Лудогорец", заяви още Дамбраускас.

Договорът на латвиеца е за 2 години и половина. Той заяви, че познава добре стила на "Лудогорец", гледал е и мачове на ЦСКА.