Нови два медала за България на Спешъл Олимпикс. Днес на алпийските писти в Шладминг (Австрия) злато на страната ни в слалома донесе 17-годишната Радена Ангелова. Костадин Данаилов пък се пребори за бронз в същата дисциплина. Най-малката ни участничка - 11-годишната Мариела Налбантова, завърши на пето място.

„Спортът е всичко за мен! Много исках този медал и съм много щастлива, че успях! Спортувам усилено всеки ден и медалите са моето признание!“ – каза Радена Ангелова минути след финала на слалом алпийски ски.

Костадин Данаилов сподели - „Добавям още един медал към колекцията на България, но това е само началото за спортните ми постижения! Ще продължа да спортувам и да покорявам нови върхове!“

„Атлетите ни са много добре подготвени, доказаха го отново днес на пистата. Доволен съм от представянето им и се радвам, че съм техен треньор“ – каза националният треньор на отбора по алпийски ски Росен Яворов.

До този момент българските атлети на Спешъл Олимпикс завоюваха от Световните зимни игри Австрия 2017 общо 9 медала – 4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови.