След като целта е постигната, а работата е свършена, е време за... забавление. Дори за сдържан и сериозен човек като интерконтиненталния шампион на Световната боксова асоциация (WBA) Тервел Пулев идва ред за заслужена отмора.

Той и брат му Кубрат ще акостират в нощен клуб в Дар ес Салаам - столицата на Танзания. Именно там преди часове по-малкият брат Пулев постигна своята победа номер 16 на професионалния ринг. Той се справи с Викапита Мероро от Намибия след 9 рунда.

Снимка: bTV

Тервел, който е непобеден след дебюта му при професионалистите през 2016 г., заяви, че първо ще си почине, а след това ще мисли за новите предизвикателства. А Танзания дава страхотни възможности за това! Там няма ограничения заради коронавируса, а туристите от цял свят се стичат за забавления, които в останалите части на света са немислими. 

"Хората ни подкрепят. Местните са супер отзивчиви, супер отворени, усмихнати", заяви Тервел. 

Снимка: bTV

Двамата български боксьори бяха подкрепяни не само от атрактивните танзанийци, но и от колоритна българска агитка, която не спираше да скандира в подкрепа на Тервел по време на мача.

"Винаги човек трябва да иска повече от себе си и винаги трябва да сме малко критични", добави победителят.

Минути след срещата Тервел заяви, че преди следващия си мач ще се отдаде на заслужена почивка, а в Танзания най-вероятно ще отиде и на сафари.