Сбиването между привърженици на "Левски" в мача срещу "Ботев" Пловдив отново вдигна градуса на напрежението в клуба. След като през последните месеци обект на упреци бяха предимно членът на Надзорния съвет Константин Папазов и изпълнителният директор Павел Колев, сега Националният клуб на привържениците (НКП) чрез декларация отправи критики към мажоритарния собственик Наско Сираков. 

"Защо стана така?

Минаха повече от 100 дни, откакто Наско Сираков получи мажоритарния пакет от акциите на "ПФК Левски" АД. Оттогава се случиха много неща, а още повече не се случиха, които доведоха до ситуацията, в която сме днес.

От самото начало Сираков заяви, че "Левски" ще се превърне в организиран Клуб и ще гарантира пълна прозрачност. В същото време на "Герена" продължава да цари пълен хаос. Ще се спрем главно на засилващите се неуредици в отношенията между Клуб и привърженици, както и тези между самите привърженици.

Проведоха се поредица от срещи, бяха поети редица ангажименти от страна на собственика и ръководството на Клуба, които не бяха изпълнени. "Левски" продължава да няма назначен и функциониращ SLO, въпреки че това е част от изискванията на UEFA за лицензиране на футболните клубове. "Левски" не обезпечава безопасността за привържениците по време на гостуванията на отбора. Стюарди няма.

Има една бутафорна фигура на щат в Клуба, наречена "Секюрити мениджър", който не само, че не се справя със задълженията си, но дори и не посещава всички срещи. За сметка на това, солидната му заплата е част от разходите, които ние привържениците сме "длъжни" да покриваме. Въпросният "специалист" е част от "екипа", назначен от "бившия" собственик Васил Божков.

Сираков и Колев многократно заявиха пред нас, както и в публичното пространство, че "Левски" няма да взима страна и няма да става адвокат, на която и да било група в конфликта между привържениците. Същевременно на пресконференция от Клуба беше изнесена манипулативна информация, която послужи за основа на поредния клеветнически текст, изпълнен с множество лъжи, нападки и обвинения от една група привърженици, към друга.

Наложи се да участваме в две срещи със собственика и ръководството на Клуба, с цел изясняване и уточняване на недоразуменията. Клубът пое ангажимент да направи публични опровержения на голяма част от клеветите и обвиненията, които бяха направени към нас. Това до момента все още не се е случило.

В ПФК "Левски" АД беше формиран меко казано любопитен Управителен съвет. Ще следим с голям интерес работата на г-н Илия Христов, в качеството му на координатор от страна на Клуба за работа с привържениците. До сега не сме забелязали да е свършил нещо полезно в тази област.

Остро се противопоставяме на внушенията, които твърде дълго и натрапчиво се насаждат и разпространяват чрез медиите и представители на Клуба. А именно, че управленската неадекватност и немощ от страна на силните хора в "Левски", неизменно се оправдава с "най-големия проблем" за "Левски" – разделението в публиката!

За близо четири месеца, новият собственик на ПФК "Левски" и неговият екип така и не представиха, какъвто и да било план за справяне със ситуацията, кампанията за така наречените "членски карти" все още не е обявена официално, а проектът за генериране на значителни средства от излъчване на домакинските срещи на отбора потъна в небитието. Липсата на идеи и план за действие и управление показва абсолютната несъстоятелност на сегашното ръководство на ПФК "Левски".

Преди инцидентите от последните две гостувания на отбора, "Националният клуб на привържениците на Левски" многократно предупреди ръководството и по-специално Наско Сираков да вземат необходимите мерки, на което те реагираха с пренебрежение.

И защо стана така? Стана така, защото Клубът твърди, че основният проблем на "Левски" е конфликтът между привържениците. Всъщност, прикривайки своята неспособност да управлява, неизвършвайки една от основните си и задължителни функции, провокира въпросния конфликт да се задълбочава.

А ние се чудим дали това е случайно…", гласи позицията на НКП.