Идват като тигри, бягат като овци. Така Националният клуб на привържениците (НКП) на "Левски" описа масовия бой между българската агитка и фенове на полския "Краковия" и холандския "Аякс".

От организацията посочват, че за втори път в рамките на две години "синята" публика "бива непредизвикано атакувана от фенове на знайни и незнайни европейски отбори и техните "изключително страшни" хулигански фракции." И за втори път на идващите като тигри, им се налага да бягат като овци, се посочва още в текста.

Прави впечатление, че позицията, публикувана в интернет страницата на НКП, е илюстрирана с групова снимка. Лицата на активистите от фракцията обаче са закрити с черепи.  

Ето и самото съобщение (без редакторска намеса):

"Левскари,

В късните часове на вчерашния ден, за пореден път станахме свидетели на сцени, които вероятно са неразбираеми за широката публика. За втори път в рамките на две години, синята публика бива непредизвикано атакувана от фенове на знайни и незнайни европейски отбори и техните "изключително страшни" хулигански фракции. И за втори път на идващите като тигри, им се налага да бягат като овци!

Както бе обявено:

"По-рано от българското посолство в страната обявиха, че всички наши сънародници са пуснати от ареста, така че обвинените 56-има са поляци и холандци. Ранени са 17 души, които също не са български граждани."

Предвид поредната подобна случка, в която ни се налага да защитаваме честта на Левски зад граница, искаме да заявим, че това поведение и този манталитет няма да се променят никога. Смелостта и непокорството на Сектор Б са градени и развивани с поколения от най-непримиримите и най-върлите сини привърженици. И преди, и сега, и завинаги, изконното място на синята агитка - Сектор Б, ще продължи да носи този безстрашен дух. Затова и ние никога няма да отстъпим, да сведем глави и да загубим!!!

Заедно като един и Сектор Б непобедим!

Нито капка страх, нито крачка назад!".