Волейболистът на националния отбор Николай Николов ще продължи кариерата си в руския гранд "Белогорие". 30-годишният център призна, че трансферът на практика е факт.

Това без съмнение е върхът в досегашната кариера на Николов. В Белгород той ще си партнира с някои от най-добрите руски волейболисти, включително и 218-сантиметровият блокировач Дмитри Мусерски. Тимът е трикратен победител в Шампионската бига (2003, 2004, 2014) и е 8-кратен златен медалист в Русия.

206-сантиметровият Николов дебютира при професионалистите в "Лукойл Нефтохимик" през 2006 г. След това носи екипа на ЦСКА, "Вибо Валентия" (Италия) и иранските "Матин", "Шахрдари" и "Пайкан". През 2016 г. се завърна в ЦСКА, след което подписа с руския "Енисей".

След престоя си в клуба от Красноярск волейболистът попадна в центъра на скандал, след като разкри, че е бил подтикван да приема забранени вещества. Впоследствие Николов обяви, че е бил грешно разбран. 

За последно роденият в Карнобат състезател носи екипа на "Лукойл Нефтохимик" и стана шампион на България.

Днес Николов и съотборниците му от националния тим потеглиха за Аржентина, където им предстоят поредните три мача от Световната лига - срещу домакините, Бразилия и Сърбия.