В интервю специално за bTV треньорът на "Левски" Николай Митов заяви, че разбира отправените му от феновете критики, но е уверен, че резултатите в клуба ще се подобрят още при следващия мач. 

В неделя (30 юли), отборът приема на стадион "Георги Аспарухов" дебютантът в българския футболен елит "Витоша" Бистрица.

"Мисля, че от неделя резултатите ще ни дадат още по-голяма увереност. Цяла седмица имаше жестока лавина. Не се притеснявам. На футболистите във всеки един момент трябва да им казвам какво да правят на терена. Резултатите сами говорят пред публиката. Хората са прави. Искат резултати. Насъбрало им се е от много години. Това го знам и аз. В момента се прави ново, от нулата, много е различно", заяви Митов.

Той е уверен в успеха, а за слабите резултати до момента вижда вината в мащабната селекция през лятото и малкото време за подготовка. 

"Левски" отпадна от хърватския "Хайдук" Сплит във втория предварителен кръг на Лига Европа, а в първия си мач от първенството направи нулево равенство с "Локомотив" Пловдив.

"Иска време. Аз виждам светлина в този отбор. Ще стане! Не може да искаме да се случи за 1-2 седмици. С магическа пръчка не става. Резултатите говорят, но просто се иска време. Това е самата истина и реалност. Имаме 12 футболисти, които не са били в миналия отбор. На 12 май играхме с "Локо" Пловдив и загубихме с 1:2. Колко футболисти са играли в този мач? Нула! В момента футболистите в "Левски" са качествени, най-добрите в България. Мой избор са всичките. Идват в последния момент, защото така се развиват нещата. Имаше трансфери, които бяха пред подписване на договори, но не се получи. Всеки един треньор иска на първата си тренировка да има всички футболисти, но не се получи", заяви за bTV специалистът.