Нападателят Мбайе Нианг се превърна в герой за "Рен" при победата на тима с 2:1 на "Ним" в среща от 26-ия кръг на френската Лига 1. 25-годишният футболист вкара и двата гола при обрата в мача, игран на "Роазон Парк".

Въпреки успеха, първите минути за "червено-черните" бяха трудни, тъй като гостите успяха да реализират попадение в първите секунди на мача. Нолан Ру се разписа преди часовникът да отброи 1 минута, а голът му стана най-бързият в настоящата кампания (в 34-ата секунда). 

След като се отърсиха от първоначалния шок, футболистите на "Рен" започнаха активно да търсят изравняване. И то дойде в 7-ата минута, когато Нианг се възползва от грешка в защитата на "Ним". 

Темпото на терена не спадна, а нарушенията ставаха доста груби. В 53-ата минута Антонио Бриансо от гостите беше пратен по-рано в съблекалнята с директен червен картон заради удар с лакът в лицето на противников футболист. 

Численото преимущество помогна за по-големия натиск от страна на футболистите на "Рен". Те обаче трябваше да изчакат до 89-ата минута, когато отново Нианг се разписа след центриране на Траоре.

Така "червено-черните" се завърнаха на третото място в класирането. "Ним" е чак на 18-та позиция.