Невяна Владинова е известна на широката публика с непримиримостта си, отдадеността си към спорта и съвестния начин, по който изпълнява всичко в залата. Точно тези нейни качества, заедно с харизмата ѝ, я правят една от големите любимки на феновете.

Каква е Невяна обаче извън залата? Много от нейните почитатели, сигурни сме, си задават този въпрос заради завесата към личния ѝ живот, която Неви рядко открехва. Владинова почти никога не показва емоции - сълзи в очите ѝ сме виждали два пъти за всички тези години на изпитания, върхове и спадове. В изказванията си е премерена и точна, в отношението към хората – вежлива и винаги усмихната. Но какво се крие в душата на един шампион?

Снимка: Lap.bg

Малко хора знаят, че Владинова има математически заложби. Още от малка решаваше с лекота трудни за останалите задачи и до ден днешен обича да се справя със сложни логически загадки. Когато я питаха с какво иска да се занимава след гимнастиката, всеки очакваше да каже „Искам да съм треньор” или „Искам да съм съдия”. А тя, за изненада на всички, отговаряше „Може би нещо с компютри”. Впечатляващо изказване за тийнейджър със смели мечти в спорта.

Оказва се обаче Невяна успява да съчетае не две, а цели три често смятани за несъвместими дисциплини – спорт, математика и.....поезия. Гиманстичката публикува свое стихотворение в социалните мрежи. Неозаглавеното произведение е емоционално. Продукт на безсънна нощ, в която Неви не може да заспи, но пък получава вдъхновение да пише. Излива емоциите си на хартия, за да ги превърне в докосваща творба. Провокирана от размишления със самата себе си и наблюдения към околния свят, които не й дават мира, Владинова намира лек в поезията, чрез която отваря още малко от завесата към всичко бушуващо в душата й.

Светът пълен е с души страдащи
Ранени, плачат, с молба към небето
Молят безбройните звезди падащи
За искра огън да им стопли сърцето!

Не се предават, не губят вяра
Но неусетно по пътя си пожари палят
Небето подсказва да избягат от звяра
Търсейки сродна душа да погалят!

Някои рани белязват - всеки го знае
Но споделени с любов те са различни
Сърцето гори, на обич ухае
Тръпне да поеме по пътища магични!

Невяна предизвиква читателите ни да помислят за заглавие на творбата. Споделете своите предложения в коментари и съобщения във Фейсбук и Инстаграм – bTV SPORT.

bTV призовава: останете си вкъщи!