Воденият от Нешка Робева ансамбъл на Германия по художествена гимнастика отказа участие на турнира от Световната купа в София, който ще се проведе в края на март в "Арена Армеец". Това обяви известната българска треньорка в профила си във Фейсбук.

Според Робева, гимнастичките все още не са подготвени за участие на голям турнир.

"Тъй като ние все още сме далече от вида, в който ставаме за показване, убедих германското ръководство, да не участваме на Световната купа в София. Храня тайната надежда, че до Европейското първенство, ще се докараме до по-приличен вид. . . А до Световното?... Ще се постараем", написа Робева.

"С отбора работим, но времето, което е отделено за тренировки, според нивото на подготовка и предстоящите състезания, е твърде малко. Тук на художествената гимнастика никой не гледа сериозно - набляга се на училището и ако сме честни в отношението си към децата - така трябва. Художествената гимнастика в Германия е аматьорски спорт, а влизането във висше учебно заведение изисква сериозна подготовка. На някои от момичетата предстоят матури. .. И въпреки всичко не се отказваме от това да подготвим две сериозни композиции, с които да зарадваме почитателите на българския стил в този спорт. Подготвяме и изненада - комплимент към българската публика. . . И към паметта на един голям български музикант", заяви още Робева.