Волейболният шампион "Нефтохимик" спечели и Суперкупата на България, след като победи "Хебър" с 3:0 (25:22, 25:23, 25:20) в мач, игран в столичната зала "Христо Ботев". Двубоят бе първото спортно събитие след отмяната на забраната за присъствие на публика.

"Хебър" започна отлично първия гейм, повеждайки с 8:4 при техническото прекъсване. "Нефтохимик" обаче постепенно навакса изоставането, поведе и сложи точка на спора в частта с 25:22 след блокада на Илия Петков и Мирослав Градинаров срещу Александър Ляфтов.

Шампионите доминираха във втория гейм и имаха аванс от 8:1, след това и 18:15. Пазарджиклии обаче се мобилизираха и успяха да изравнят за 23:23. Блокаут на Градинаров и мощна атака на Денис Карягин направиха резултата 2:0 за "Нефтохимик".

"Хебър" не се предаде и стигна до 4:2, после и 6:3 в третия гейм, но загуби един от основните си състезатели - центъра Теодор Тодоров, който стъпи на крака на Илия Петков и получи контузия. "Нефтохимик" успя да се откъсне в края на гейма и го затвори с 25:20, слагайки точка на спора.

Съставите

"Хебър": Любомир Агонцев, Теодор Тодоров, Николай Къртев, Тодор Алексиев, Александър Ляфтов, Брадли Гънтър, Петър Каракашев - либеро

"Нефтохимик": Георги Братоев, Николай Николов, Илия Петков, Валентин Братоев, Денис Карягин, Мирослав Градинаров, Теодор Салпаров - либеро