Футболистът на "Ботев" Пловдив Тодор Неделев бе изписан от столичната болница, където претърпя успешна операция заради скъсани кръстни връзки. Голямата звезда на "канарчетата" ще отсъства от терените до края на сезона.

Неделев използва социалните мрежи, за да се отблагодари на лекарите, които извършиха интервенцията.

"Сърдечно благодаря на д-р Василев, д-р Бочев и всички помощници, които се погрижиха за мен! Оттук нататък започва още по-трудното - възстановяването, но ще се завърна още по-силен отпреди!", написа той във "Фейсбук".

Д-р Иван Василев е един от най-добрите ортопеди-травматолози в Европа и света. Той пристига от клиниката си в Щутгарт, за да прегледа капитана на "Ботев" и да извърши операцията. 

Д-р Василев има над 20-годишен опит в лечението на травми при елитни спортисти като Георги Иванов – Гонзо, Борислав Михайлов, Красимир Балъков, Джовани Елбер, Тереза Маринова, Екатерина Дафовска, Ерки Ноол (олимпийски шампион по десетобой), Евгения Раданова, Теодор Салпаров, и много други.

Неделев бе опериран вчера, а няколко часа по-късно бе посетен от бившия капитан на националния отбор Ивелин Попов. Нападателят трогна социалните мрежи, тъй като подари на халфа на "Ботев" един от трофеите си за "Футболист на годината".

Неделев, все още не е печелил приза, докато Попов бе номер 1 три поредни сезона – 2015, 2016, 2017 г.

Полузащитникът на "Ботев" бе страшно развълнуван от посещението и изрази благодарността си от жеста на Попов в социалните мрежи.

"С ръка на сърцето мога да те нарека мой БРАТ! Винаги си ми помагал и продължаваш да го правиш, за което ще ти бъда вечно благодарен", написа Неделев.