Ной-добрата ни състезателка по борба Станка Златева даде специално интервю за bTV, в което разкри причината за поведението си по време на церемонията за "Спортист на годината". Тогава тя си излезе още преди края на награждаването и не получи приза си за третото място в анкетата. Причината обаче не е, че не е доволна от позицията си, а отсъствието на дългогодишния й треньор Симеон Щерев от номинациите.

"Не съм сърдита, не съм обидена на никого, не се чувствам зле, бях там и исках да уважа колегите спортисти, без значение на кое място съм. Просто като видях, че Симеон Щерев не влиза дори в номинациите, ми стана гадно, станах и си тръгнах. Този човек даде толкова много за борбата и продължава да дава, изградил ни е като спортисти, като хора и като характери. Няма как да се чувствам добре от това, което се случва. Аз заставам твърдо зад него, каквото ще да стане, искам с него да тренирам. Нямам против другите треньори, просто той е човекът, който ме е създал и извел до тези върхове и няма как нещата да вървят без него".

Златева разкри, че все още не е наясно дали ще продължи състезателната си кариера.

"В момента наистина съм на кръстопът и не знам кой път да хвана. Не знам дали да продължа да тренирам, дали направо да спирам, тежко ми е наистина. И на него му е тежко, а и като има такива интриги, това положение няма как да те накара да се раздаваш в залата”, допълни петкратната световна шампионка.

Цялото интервю със Станка Златева ще може да гледате в "Зона Спорт" по bTV Action тази неделя от 12:30 часа.