Представители на община Пловдив и ръководството на "Ботев" ще се срещнат, за да решат окончателно съдбата на клубния стадион "Христо Ботев" - Колежа. Това съобщи кметът на града Иван Тотев. Според градоначалника, ако не се стигне до изгодно решение за съоръжението, то концесията ще бъде развалена. 

Tотев поясни, че ще бъдат изпратени официални покани до президента на футболния клуб Ангел Палийски и финансовия благодетел Георги Самуилов. На срещата трябва да се реши окончателно какво да се прави с концесията на спортния комплекс.

Според договора между общината и ФК "Ботев" стадионът трябваше да бъде напълно готов до края на месец март тази година. Това няма как да стане след като с фалита на Корпоративна търговска банка на тогавашния собственик на "канарчетата" Цветан Василев през лятото на 2014 спря строежа на съоръжението.

"Получихме предложение от ръководството на "Ботев" за удължаване на срока на строителството. Искаме да помогнем с каквото можем, но всичко трябва да е в рамките на закона. Затова съм наредил нашите юристи да намерят най-добрия законов начин всичко това да стане. Трябва да се намери изгодно за всички решение. Ако това не стане, сме длъжни да развалим концесията", каза кметът Иван Тотев.

Днес "Ботев" празнува 106-ия си рожден ден. От 17:30 ч. "жълто-черните" гостуват на "Верея" в Стара Загора в мач от 25-ия кръг на Първа лига, а след срещата привържениците на "канарчетата" ще се съберат на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, за да отбележат заедно празника със специална церемония и хореография.