Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков отрече появилата се новина, че таванът на заплатите в тима ще бъде 10 000 лв., като направи уточнение, че в момента ситуацията в клуба е такава, че не може да обещае дори 1000 лв. максимално възнаграждение.

Легендарният нападател на "сините" говори за финансовата криза на "Герена" по време на речта си на вчерашното Общо събрание на "Левски", а цялото му изкаване бе качено в канала на Левски ТВ.

"Има едни 5 милиона лева от януари насам, които са дамоклевият меч за нас. Трябва да се опитаме да запълним тази финансова дупка с общи усилия и едва след това да мислим за футболисти, школа, администрация. Четох, че съм казал, че от следващия сезон 10 000 лева ще е максималната заплата. Това не е вярно, защото в момента не мога да кажа, че и 1000 лева ще е максималната. Разбира се, не трябва да гледаме и чак толкова черногледо напред. Доста неща се опитваме да свършим, с много хора се виждаме, но учудващо някои фирми, които първо ни търсят, след това ни отказват", обясни Сираков.

"Какви са първите стъпки, които трябва да направим и как да запълним дупката? На първо място – изходящи трансфери. Проблемът на този етап е, че в повечето страни прозорецът не е отворен. Има определен интерес към няколко наши играчи, но не са толкова много. Това е най-прекият и реален път да стъпим поне на нулата, защото със задълженията сме много под нея."

"Стартира кампания с абонаментни карти – благодарение на феновете "Левски" още диша. Надяваме се от първи август да стартираме кампанията и с членски карти. Обсъждат се няколко варианти. Искаме да има няколко вида такива карти – нормална, сребърна, златна, платинена. Това също е перо, което не трябва да подценяваме. Там имаме огромен потенциал."

"Надявам се да се появят по-сериозни спонсори. Тогава вече можем да планираме по-внимателно и по-спокойно нашето бъдеще", каза още новият силен човек на "Герена".