Британското списание FourFourTwo постави Димитър Бербатов сред 50-те най-груби футболисти във Висшата лига. Класацията е на базата на брой извършени нарушения.

На първо място е бившият английски национал Гарет Бари, който е извършил общо 633 фаула, а освен това е получил 117 жълти картона и 6 пъти е бил гонен от игра.

Бербатов, който за осем години на Острова игра за "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед" и "Фулъм", е на 31-ото място с общо 323 нарушения..

"Kласният българин удиви феновете с безупречното си първо докосване, докато играеше за "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед" и "Фулъм", но мръсните похвати също не му бяха чужди. Бербатов извърши 323 фаула в периода си в Англия, макар че вероятно за повечето от тях е бил виновен някой друг", пише в материала на FourFourTwo.

Първото място на Бари, който прекрати кариерата си през 2017 година, не е голяма изненада, защото той е футболистът с най-много мачове във Висшата лига - 653, а това означава, че средно е правил по-малко от фаул на мач.

Челната тройка на "грубияните" се допълва от бившия нападател на "Болтън" Кевин Дейвис и от футболиста на "Евертън" и "Манчестър Юнайтед" Маруан Фелайни.