С наближаването на един от най-чаканите мачове в бокса - реванша между Тайсън Фюри и шампиона в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър, напрежението се покачва! И това се видя на последната пресконференция преди сблъсъка, който може да гледате пряко по RING на 23 февруари в 4:00 ч. сутринта!

Фюри и Уайлдър започнаха с физическата разправа по време на своето представяне. Двамата боксьори нарушиха доброто поведение на сцената, което доведе до кратък сблъсък. Първо британецът застана много близо до своя съперник и започна да танцува в ритъма на звучащата песен. Това подразни Уайлдър, който го изблъска. Фюри отговори със същото, за това се наложи представители на щабовете на двамата да застанат помежду им. Те обаче не спряха изказванията и заканите им.

Снимка: Reuters

"Залагам всичко! Изправих се два пъти, след като ме повали с най-добрите си удари. Сега си изплашен! Коленцата ти треперят! Разнасях те из ринга като перце!", редеше Фюри.

Уайлдър от своя страна го наричаше "наркоман".

"Ще те нокаутирам тук, на сцената, още сега, ако искаш!", закани се британецът, преди двамата да бъдат разтървани и да заемат местата си.

Снимка: Reuters

По време на пресконференцията обидите очаквано не спряха.

"Когато те намерих, беше пристрастен към кокаина. Мислеше да се самоубиеш. Не ми казвай, че ти си ме въвел в големия бокс! Аз го направих! С моя помощ нахрани семейството си! Сега ще го направя за втори път. Не го забравяй! Дадох ти 15% първия път, сега са 30%! Залата е почти разпродадена. Заради мен ще гледат този мач по телевизията. Заради мен! За да видят как ще довърша започнатото!", категоричен беше Уайлдър.

"Не е вярно!", отговори Фюри. "Аз те въведох в големия бокс! Аз съм причината да получиш най-големия си чек!"

Снимка: Reuters

"Дионтей Уайлдър говори доста глупости. Той ми бил дал възможност?! Заради мен му платиха толкова много! Заради мен се качи на най-голямата сцена в Лас Вегас и ще го направи отново. Има много за какво да ми благодари. Трябва повече да уважава човека, който го храни, който с грижи за него и му доставя милиони в банковата сметка. Той ми дължи всичко!", допълни британецът.

Двамата дискутираха и съдийския състав за мача. За спазването на правилата на ринга ще следи Кени Байлс. Американецът беше рефер и по време на победата на Уайлдър над Луис Ортис през септември 2019 г.

"Кени е страхотен. Има много опит, ръководил е много шампионски мачове. Радвам се, че точно той ще отсъди, когато нокаутирам Тайсън", показа самочувствие Уайлдър.

Снимка: Reuters

"Не се притеснявам от съдиите. Уважавам американските рефери. Те са добри, опитни. Но няма да рискувам отново всичко да е в техните ръце", каза Фюри.

Двамата боксьори се изправиха един срещу друг в края на 2018 г. Тогава, след пълни 12 рунда, реферите отсъдиха равенство.

Мача между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри може да гледате пряко по RING на 23 февруари от 4:00 ч. сутринта.