Напрежение в ЦСКА заради трансфера на Антон Недялков в "Лудогорец". Легендарният ни футболист Христо Стоичков, който е един от акционерите в армейския клуб, призова собственика Гриша Ганчев да излезе и да каже дали му е давал пари.

"Призовавам господин Гриша Ганчев да излезе лично той и да каже дали Христо Стоичков е получавал пари от ЦСКА. И дали Гриша Ганчев е давал пари от името на ЦСКА или негови лични на Христо Стоичков. Чакам по най-бързия начин това да стане, защото ако не стане, значи работата е гнила. Или на някого се плаща да говори по мой адрес, или пак старата песен на нов глас. Всичко хубаво ви пожелавам", заяви Стоичков пред БНТ от Москва.

Отговорът на Ганчев не закъсня.

"Искам да ви информирам относно розово бразилската серия, която мъчи вашето съзнание, а именно, че вие като акционер в най-големия български футболен клуб по никакъв начин не сте получавали възнаграждение по простата причина, че в последните години 31-кратният шампион не е раздавал дивиденти. Бъдете сигурен, че в момента, в които се получат такива, ще бъдат разпределени справедливо спрямо участието на всеки един от акционерите в клуба. Бъдете здрав. Винаги ваш фен! С уважение и признателност", пише в сайта на ЦСКА от името на Ганчев.

Реакцията на Камата дойде след твърдения, че може да има пръст в преминаването на Недялков в "Лудогорец". 

Часове след обявяването на трансфера на защитника Росен Петров по прякор Животното, който ръководи най-влиятелната фенска фракция на ЦСКА - Animals, атакува директно Стоичков с публикация във "Фейсбук". Тя вече е свалена от стената на Петров.

В нея той твърдеше, че Стоичков е поставил ултиматум на Ганчев да продаде Недялков в американския "Далас", защото в противен случай щял да се откаже публично от "червените". Левият защитник бе продаден за 1.5 млн. долара, само няколко дни, след като клубът обяви, че няма да се разделя с важните си играчи. 

Според Животното е имало планирана подобна "схема" за преминаване на Фернандо Каранга в "Лудогорец", която включвала междинно привличане от руски клуб, но Ганчев не допуснал това да се случи.