Скандал след мача между "Етър" и "Славия" от 26-ия кръг на родния футболен шампионат. Двата тима завършиха наравно 1:1 в битка за оцеляване в Първа лига, но след двубоя нападателят на "Етър" Миси Мезу използва профила си в социалната мрежа "Фейсбук", за да се оплаче, че е бил наречен "маймуна" от вратаря на съперника Светослав Вуцов - син на Велислав Вуцов.

Габонецът написа, че уведомил главния съдия Валентин Железов за расистката обида, но последният си затворил очите и дори го предупредил, че ще му покаже жълт картон.

Публикацията на Мезу:

"Днес се случи нещо лошо. Събитие, което няма място на футболен терен или в живота. Да бъдеш обиждан заради цвета на кожата, религията или друга причина е неприемливо. Когато предупредих съдията, че противниковият вратар ме обижда с "маймуна" той не чуваше и дори ме предупреди за жълт картон. Опитах се да говоря с него, казвайки му, че е сериозно, но той не направи нищо. Питам се: Какво трябва да се направи, за да спре това? Не съм първият, нито последният, който страда от подобна ситуация, но съм уморен, не мога да издържам повече такива неща. Затова ще направя всичко възможно, за да се уверя, че расизмът няма място във футбола и света като цяло. Спрете расизма!!!!"