Рафаел Надал направи поредния силен сезон, в който макар че завършва на второ място в световната ранглиста, спечели 20-ия си трофей от Големия шлем, триумфирайки в "Ролан Гарос". Сега тенисистът е решил да си направи подарък и изпраща 2020-та на луксозна яхта, с която плава из островите на родната Испания.

Матадора прекарва голяма част от своето свободно време на борда на яхтата Great White. Тя е с дължина 24 м и площ от 372 кв. м. Дизайнът ѝ е специално за Надал, с интериор изцяло в любимите му цветове - кремаво, бежово и кафе.

Яхтата Sunreef 80 Power разполага с няколко всекидневни, баня, отделен открит покрив, огромен салон и, разбира се, мини джакузи. Капацитетът на Great White e 12 души, както и 4 екипаж. Моделът е с двигател с мощност над 1200 конски сили и се оценява на около 6.2 млн. евро.

"Плавам предимно около Балеарските острови. Натовареният график не ми позволява да прави дълги круизи, но когато ми се отвори възможност, ще се отправя на такъв в Средиземноморието. Първо Хърватия, после Корсика и Гърция. Мечтая и за пътуване до Карибите. Използвам всеки шанс да плавам, не само през летните месеци. Знам как да тренирам между 08:00 и 14:30 ч., след това да съм в морето, да спя на някое островче и да се върна на сутринта за тренировка.", споделя Надал.

Надал се наслаждава на заслужена почивка. Първият турнир от Големия шлем - Australian Open, ще се изиграе чак между 8 и 21 февруари. Преди това ще се проведе второто издание на надпреварата за национални отбори ATP Cup.