Носителят на 19 титли от Големия шлем - Рафаел Надал, благодари на всички медицински лица, които се борят с коронавируса. Испанският тенисист изрази признателността си със специално видеопослание в социалната мрежа "Инстаграм".

В клипа Матадора вдъхна и кураж на заразените, както и на загубилите свои близки заради COVID-19.

 
 
 
View this post on Instagram

Mensaje a todos de ánimo y fuerza. #yomequedoencasa #iostoacasa #tuttoandràbene #jerestechezmoi #istayhome

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal) on

"Първо, бих искал да се извиня, защото не се появявах в социалните мрежи от известно време. Това са много трудни моменти за всички. Цялата ситуация е потресаваща и ние се опитваме да направим всичко възможно, да останем вкъщи и да следваме препоръките"

Искам да благодаря на всички лекари, медицински сестри и медицински персонал, които ни защитават, както и на полицейските сили, гражданската и националната гвардия, армията и всички онези, които ни карат да се чувстваме малко по-сигурни. Те са тези, които са най-застрашени от инфекция и са нашите герои. Искам да изразя възхищението си и да ви благодаря"

"Искам също да подкрепя онези семейства, които са пострадали. Тези, които са се заразили и тези, чиито роднини са починали от тази болест. Трудно е да намерим думи в този момент. Мога само да кажа, че всички съжаляваме и вярваме, че ще успеем да се върнем към нормалния живот възможно най-скоро“, завърши Надал.

bTV призовава: останете си вкъщи!