Над 400 участници от 32 социални институции и домове се включиха в 25-тия Великденски национален шампионат за деца лишени от родителски грижи. Състезателите се участваха в седем спорта: лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол, волейбол, таекуондо и мини футбол.

 “Удовлетворението е за всички нас, защото виждате радостта в очите на тези деца. Няма да правя реклама на спорта. Но без него нищо не може да се случи в тези домове. Минали са над 120 деца през спортните училища благодарение на тези турнири. Имаме над 30 деца, които са в националните отбори. Над 1500 деца са участвали в нашите събития. Така че този контингент от деца, освен че сме ги запалили да спортуват със спорта ги адаптираме към след 18 години, когато излизат и трябвад а търсят своето житейско признание в живота,” заяви основателят на Българската спортна федерация за деца лишени от родителски грижи Анатоли Илиев.

През тази година предстоят и още 6 регионални и Коледен турнир. Победителите в различните възрастови групи и дисциплини бяха наградени с купи и медали. В генералното класиране шампиони станаха представителите на дома в Овча могила.