Седмица след страхотния триумф на България на Световната купа по художествена гимнастика в София, на която родните грации спечелиха 6 златни медала, идва време да видим какво ни предлага бъдещето! Силният международен турнир за Купа "София" събира едни от най-добрите млади гимнастички от цял свят!

Третият ден по традиция е запазен за финалите на отделните уреди, където среща си дават само заслужилите. И никак не е изненада, че присъствието на българките е осезаемо!

Снимка: БФХГ

Гледайте всички съчетания пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG. Ще може да им се насладите, независимо в коя държава сте! Началото на финалите е в 12:00 ч.

Първи на килима ще видим ансамблите-девойки. Момичетата на Вяра Ваташка и помощничката ѝ - бронзовата медалистка с ансамбъла от Игрите в Рио де Жанейро Цветелина Найденова ще представят двете си съчетания.

Камелия Петрова, Мария Стаменова, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова, Александра Василева, Сузан Пуладиан и Кристина Кърчева вече спечелиха бронза в многобоя и очакват още отличия. Стискаме им палци да ги видим на почетната стълбичка в 13:10 ч.

Снимка: БФХГ

От 14:00 ч. започват финалите при девойките-индивидуално. България има две представителки. Никол Тодорова ще се бори за медал на обръч (14:00 - 14:24 ч.) и топка (14:30-14:55 ч.).

Виктория Георгиева пък се класира сред най-добрите 8 на бухалки и ще излезе отново на килима между 15:00 и 15:25 ч.

Снимка: БФХГ

В турнира участие имат и жени. България постигна страхотен триумф в многобоя, като Татяна Воложанина спечели злато и ще играе във финалите на всички уреди, а Ева Брезалиева се окичи с бронз.

Така от 16:40 до 18:35 ч. ще стискаме палци за 4 български гимнастички. Първо са финалите на обръч (Татяна Воложанина, Ева Брезалиева), в 17:10 ч. започват съчетанията с топка (Татяна Воложанина, Стилияна Николова), в 17:40 ч. - с бухалки (Татяна Воложанина, София Иванова), а програмата завършва с композициите с лента от 18:10 ч. (Татяна Воложанина, Ева Брезалиева).

Снимка: БФХГ

Награждаването, по време на което се надяваме да чуем "Мила, Родино" няколко пъти е с начален час 18:30 ч.

Гледайте финалите на отделните уреди на турнира по художествена гимнастика за Купа "София" пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG