Мачът все още не е обявен официално от страна на щаба на Антъни Джошуа и може и да не се състои, заяви Кубрат Пулев пред медиите във връзка със срещата за световната титла по бокс в тежка категория. Преди дни българинът съобщи на страницата си, че договорът е подписан с дата 12 декември и място Лондон. От агенцията на Джошуа обаче са настояли да изтрие поста си, тъй като те искали да обявят новината.

"От Англия искали те да определят правилата и искаха от мен да изтрия поста си за мача. Не мога да заблуждавам хората, въпреки всичко, за да бъдем коректни те ме помолиха да няма коментари за мача, докато те не го обявят. Малко е сложно, но сякаш мачът не е обявен. Не е ясно дали ще го има. Знаете, че винаги съм точен, стремя се да казвам максимално истината. Имат право, нека го обявят.", каза Кобрата пред журналистите.

Снимка: Lap.bg

"През цялото време те настояваха да бъдат домакини. Господ затова е толкова велик. Така се завъртяха нещата, че домакинството няма да е фактор. Ако има публика, тя ще е много малко. Вярвам в собствените си сили. Аз съм достатъчно мотивиран. Вече сме в сериозна подготовка и очакваме да обяват "Мача на моя живот".

Кубрат коментира ситуацията с COVID-19, която доведе до отлагането на битката на няколко пъти.

"Смятам, че има много несигурни моменти заради пандемията. Не е лесно да се организира мач в такива условия. Особено такъв мач изисква и малко късмет, за да се състои. Може да се разболееш и всичко да се осуети. Пазя се, но не се притеснявам от нищо. Готов съм да се целувам и с жена с коронавирус, ще си изпробвам тъкмо имунната система".

"Коментирали сме "O2 Арена" в Лондон, но генерално за мен няма значение къде ще е рингът. Важно е какво ще се случи в него, стига да се стигне до мач. Джошуа си е Джошуа, но ние хората обичаме да възвеличаваме определени личности. Анди Руис беше 8-ми в ранглистата и с един мач стана първи. Животът е един драматичен филм, така че човек трябва да е позитивен и да остане спокоен. Аз силно вярвам в собствените си сили и не смятам, че публиката до такава степен може да помогне. Ако един спортист е концентриран и достатъчно добре подготвен ментално и физически, дори цялата публика да е срещу него, това може само да го мотивира".

Относно евентуалния двубой с Джошуа, Пулев заяви, че вече е по-опитен и няма да се поддаде на напрежението, както в двубоя с Владимир Кличко: "Опитът е безценен. Трябва да се измине даден път. Когато през 2014-а се изправих срещу Кличко, бях абсолютно чисто сам, даже собственият ми тим беше против мен. До последно спорихме, не бяха бойци с мен, бях само аз. Брат ми може да каже много, той беше свидетел. Въпреки всичко останах спокоен, но нямах необходимия опит. Вече го имам, взел съм си поуките. Няма да допусна елементарните грешки от мача с Кличко. Тогава може би бях пренавит заради голямата публика и големите очаквания. Страхът трябва да е балансиран."

"Понякога се чудя как изобщо мога да бъда победен. Изумявам се и от себе си. Ще видите един доста по-различен Кубрат, ако мачът се състои. Очаквам да го обявят в най-скоро време." 

Българският боксьор ще се подготвя на два етапа. Първо ще се качи на високопланинската база "Белмекен" за триседмичен лагер, а след това ще замине за Германия.

"Много пъти съм казвал, че базата в Белмекен е райско място. След последните скандали нещата там са се променили със съдействието на Министерството на младежта и спорта, за което се радвам и им благодаря. Въпреки че ме нападнаха, аз съм издръжлив и съм готов да поема всякакви негативи заради общото благо", каза още Кобрата.