Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович обеща да даде всичко от себе си, за да бъде отсранен "Осиек" и "червените" да продължат да се борят за влизане в групите на Лига Европа. Той заяви, че отборът в момента е в криза и всички играчи трябва да се обединят, а не да търсят вината един в друг.

"Когато един голям отбор като ЦСКА е в криза, се търсят грешките отвън. Трябва да знаем как да излезем от тази криза. Загубата е вина на колектива. Сега трябва отново да се върнем към правия път и да победим.", каза той във връзка със Стойчо Атанасов, който направи фрапантни грешки в последния мач, в който "армейците" загубиха катастрофално с 1:3 от "Черно море".

Според сръбския специалист, в България не с ценят родните играчи, а само се обвиняват и не им се дава шанс: "Публиката търси причина за неуспех в треньора, но сега грешка направи един играч. В "Звезда" има 3, 4, 5 чужденци и останалите сърби. Тук не се ценят български играчи! Ако не бяхме дали шанс на Турицов, сега той нямаше да е национал. Тук не се цени усилието, че се дава шанс на младите играчи.", добави Петрович.

"Във футбола големите отбори често са в криза. И с "Цървена звезда" имахме криза, но спечелихме КЕШ. Гриша Ганчев мисли 24 часа за футбол, загърби бизнеса си заради футбола. Ако и ние, и играчите мислим по 24 часа за футбол, ще излезем от кризата.".

"С Добри (б.ред. - Митов) работихме добре. Като се появи кризата играчите търсеха грешките в другите и не знаеха към кого да се обърнат за съвет. Сега вече знаят. На мен нито един играч не ми хареса как игра срещу "Черно море", все едно бяха на разходка в парка. За да излезем от кризата, трябва да се обединим с играчите и не трябва всеки да сочи с пръст другите. Ако играем както в подготовката срещу Ференцварош, всичко ще е наред. Трябва да се съберем отново и да станем истински отбор".

Относно мача с "Осиек" в четвъртък, Петрович заяви:

"Знаете, че Хърватия стана втора в света, те имат силно финансиране от Унгария, имат играчи от школата на "Осиек", която едно време беше най-силната. Имат силни футболисти, двамата им централни защитници са много добри, високи, млади, силни, левият им бек също е много опасен. По-силни са от "Хайдук". Предпочитам да ни се беше паднал "Хайдук" пред "Осиек". Дори срещу "Риека" щеше да е по-добре. Не съм песимист. Трябва да кажа, че ако не постигна резултати, знам какво ще се случи. За да бъде един треньор правилният, трябва да има добри резултати. Ако ги няма - довиждане. Това е реалността. 40 години съм във футбола и знам какво се случва, когато нямаш победи. Това въобще не е странно. За това ще опитам да дам всичко от себе си и отборът да тръгне напред, да започнем да играем както трябва. Искам да постигнем нещо в Европа срещу "Осиек". След това противниците ни може да са и по-силни от "Осиек", но едно влизане в групите би било нещо голямо за българския футбол като цяло.", добави той.

Гледайте ЦСКА - "Осиек" в четвъртък от 20 ч. на живо по bTV Action, на Voyo.bg, както и без регистрация на сайта ни btvnovinite.bg.