Новият спортен директор в "Левски" Ивайло Петков беше представен официално почти 2 месеца, след като от клуба обявиха назначаването му.

Той беше назначен през юни, а феновете се изказаха остро срещу привличането му в ръководството на "сините", защото не е играл в "Левски", а успехите си е постигнал с "Литекс".

"Не съм играл в "Левски", но съм професионалист. И в "Дунав" не съм играл, но и там работих два клуба. Аз имах два престоя като играч на "Литекс", единствено като футболист, до там приключват отношенията ми с "Литекс". Четох доста неща, кой бил сърдит… Бил съм играч на "Литекс", не съм бил търсен там, не съм работил след това в "Литекс". В "Левски" съм да работя, защото съм професионалист, виждам голяма перспектива в този отбор и искам да се върне там, където му е мястото", каза Петков.

Той зае поста, след като той беше овакантен през есента на 2017 г. Последният спортен директор на "Левски" беше Даниел Боримиров. След това Асен Букарев заемаше подобен пост - " мениджър и координатор на спортно-техническата дейност", но за кратко.

През последните сезони треньорите, които заставаха начело на "сините" бяха категорични, че такъв човек е нужен на стадион "Георги Аспарухов".

Назначаването на Петков дойде след прехвърлянето на мажоритарния дял акции на клуба на Георги Попов, който е приближен до бизнесмена Васил Божков.

След подготвителния лагерна "Левски" в Австрия, новият треньор в тима Петър Хубчев похвали Петков за работата, която върши.

Петков заяви, че селекцията в тима не е завършила, въпреки че на стадион "Георги Аспарухов" дойдоха 8 нови попълнения. Той се надява до края на месеца да бъда завършени още 2 трансфера на играчи.

"На отбора му трябва време. Работата на ръководството и треньорите е свързана с време, въпреки че го няма в големи отбор. След разговори с ръководството, решихме, че "Левски" има нужда от още двама играчи. Ще привлечем футболисти на определени постове. Ще ни трябва време, за да сглобим силен отбор. Вече се вижда, че "Левски" има различен облик", заяви той.

Снимка: Lap.bg

"Искаме да направим сериозни промени. През последните 10 години "Левски" е взел 200 играчи. Само 7 от тези футболисти са напуснали клуба с трансферна сума. Това ще ви даде ясен отговор как е правена трансферната политика. И защо "Левски" се намира в подобно състояние. Грешки се допускат, но ние се стараем да ги намалим до минимум", добави изпълнителният директор Павел Колев.

От ръководството на клуба заявиха, че проявяват интерес към Тодор Неделев и Кристиян Димитров от "Ботев" Пловдив и двамата биха се вписали в профила на клуба. Официално развитие по евентуални трансфери обаче няма, а за тях ще бъде съобщено, ако станат реалност.

"Искам ясно да заявя, че Левски има интерес към Тодор Неделев и Кристиян Димитров. Водени са разговори, но на този етап няма нищо конкретно. Нормално е Левски да иска най-добрите футболисти в България. Номер осем е свободен в "Левски" и на този пост търсим играчи. Не очаквайте, че още утре ще успеем да вземем Неделев и Димитров. Това няма как да се случи. Ще бъде много трудно. Минаха времената, когато грандовете взимаха лесно играчи. Опитваме се да не изтича предварителна информация, когато работим по трансфер. Казвам още веднъж, че има интерес към Неделев и Димитров. Въпрос е на тайминг и на желание на тези играчи", заявиха от клуба.

Снимка: Lap.bg

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев остро критикува досегашната политика от тима да изтича информация преди официалното завършване на трансфер. 

Продажбата на голмайстора Давиде Мариани е била наложителна предвид финансовите му условия, разкриха от клуба. Швейцарецът напусна в посока "Шабаб Ал Ахли" преди отпадането на тима от европейските клубни турнири след разгромната загуба от АЕК Ларнака.

"Все още очакваме да се реализират приходите за Мариани. Има срок, в който да се преведат парите. Част от тях ще отидат за изплащането на процент "солидарност". Финансовото състояние на клуба е драстично подобрено", заяви Колев.