Президентът на "Локомотив" Пловдив Христо Крушарски заподозря съперника в третия квалификационен кръг на Лига Европа - "Страсбург" - за скандала с визите преди реванша в четвъртък. От френското посолство у нас не разрешиха на нигерийския защитник Стивън Езе да пътува за страната. Първоначално бе отказан достъп и на Парвиз Умарбаев, но в крайна сметка документите на узбека бяха уредени. 

Крушарски протестира пред посолството на Франция в София, но без резултат. Той бе категоричен, че зад отказаната виза стои ръководството на "Страсбург". Носителят на Купата на лигата във Франция спечели първия двубой на "Лаута" с минималното 1:0, след като игра с човек повече близо 80 минути.

"Това е чист тероризъм. Те въобще не очакваха такава съпротива. Написаха един куп жалби, които не им прави чест. Франзуците още не могат да преживеят Емил Костадинов. Президентът на "Страсбург" много често питаше за него. Има Господ и гледа. Важното е да ги бием, не толкова да се класираме. Трябва да разберат, че ние от изтока сме доста силни хора", коментира бизнесменът.

Крушарски съобщи, че клубът е сезирал УЕФА, ФИФА, БФС, министерски съвет и президенството. "Всички наши институции се намесиха, за УЕФА и ФИФА още не съм чул. От посолството се оправдават с процедури, но ние подадохме документи веднага щом научихме съперника.  Така или иначе вече всичко е свършило. Да чакаме мача и да се надяваме, че ще посрещнем момчетата като победители. Дано Езе не липсва, защото има добре подготвени момчета. Цялата тази история ще е още една мотивация за тях да излязат с балтията. Като отида впри отбора в четвъртък, ще ги мотивирам както трябва. Не говоря за завишени премии, а за нещо повече. Ще го запазя в тайна".

Крушарски допълни, че според него този сезон "Локомотив" има сили за нещо голямо. "Така като гледам, "Лудогорец", "Левски" и ЦСКА ще ни дишат прахта. Гледайте мачовете с отворени очи, а не с черни очила. Сега обаче ми е най-важно да треснем "Страсбург".