Феновете на "Левски" се събраха на площад "Народно събрание", за да протестират в подкрепа на любимия си клуб. 

Те се организираха в социалните мрежи, а присъствие бяха заявили близо 350 фенове. Малко след началото в 12:00 ч., пред сградата се събраха не повече от 40 човека.

Протестът не беше подкрепен от големите фенски фракции на "Левски", които преди дни се срещнаха с министър-председателя Бойко Борисов.

Други привърженици пък изразиха недоволство от неудобния час, в който е организирано събитието.

Снимка: Ладислав Цветков

Протестът на "сините" фенове е породен от последните събития около финансовия благодетел на клуба - Васил Божков. Преди дни прокуратурата му повдигна 7 обвинения. В момента бизнесменът, който е собственик на основния спонсор на клуба, е в чужбина и заяви, че няма намерение да се връща у нас, защото се страхува за живота си. 

Снимка: Ладислав Цветков

Преди да се намеси прокуратурата, Божков инициира две срещи с феновете на "Левски", на които заяви, че няма да може да издържа клуба, ако промените в Закона за хазарта бъдат приети от Народното събрание. Те бяха одобрени на първо четене.

Това провокира среща на част от фракциите с министър-председателя Бойко Борисов. На нея премиерът заяви, че най-добре ще е акциите на клуба да преминат в ръцете на привържениците.

Снимка: Ладислав Цветков

Последните събития поставят под въпрос финансовата стабилност на "Левски" и възможността да клуба да изплаща задълженията си. До 5 февруари "сините" трябва да изплатят 30 хил. евро към агенция, за да не загубят 3 точки от актива си в първенството. Трябва да бъдат направени и договорените вноски към НАП.