Селекционерът на националния ни отбор по футбол Георги Дерменджиев даде пресконференция преди последния мач на тима ни от евроквалификациите. Утре "трикольорите" посрещат Чехия в опит да прекъснат негативната серия - 12 мача без победа в последната година. Двубоят ще бъде официален дебют за Дерменджиев начело на България. Неофициалният му бе през седмицата и завърши с минимална загуба от гостуващия Парагвай.

Днес Дерменджиев отново подчерта, че отборът ни има потенциал и не показва истинското си лице. Треньорът добави, че ще опита да разубеди отказващия се капитан Ивелин Попов.

"Мисля, че играчите имат доста умора, но по моя преценка тези, които играха, вече са възстановени. Ще видите промените в състава утре. Ивелин Попов ви казва, че се оттегля. Познавате го много добре, но ние ще имаме допълнителен разговор с него, но може да станат и 92 мача. Имаме мач утре. Капитанът е до мен. Много е рано да се търси нов капитан. Ще трябва човек, който да бъде лидер. При създалата се ситуация е изключително трудно. Днес Ивелин сподели това с мен. Казах му да изчака мача с Чехия. Държа много на неговото присъствие, защото е лидер и мъжко момче. Мислех, че мога да му повлияя по някакъв начин да изиграе тези два мача, но той е решил твърдо. Въпреки че ще говоря с него, шансовете са нулеви. Още по-трудно става. Когато е на терена, успява да ръководи играчите и наистина във всеки един момент той играе за националния отбор и прави максималното. Възможно е да влезе в моя щаб", коментира селекционерът.

Снимка: Lap.bg

"Виждам потенциал и това не е истинското лице на националния отбор. Знаем каква е реалността, но виждате, че се появи възможност (за класиране), която можем да оползотворим. Искам да направим максималното, за да успеем. Ако не успеем - не успеем. Вярвам на тези момчета и искам да опитаме. Мисля, че ще имаме силен противник утре. Чехия вече се класира. Обсъждахме вариантите с играчите. Най-вероятно ще има много промени. Тези играчи, които ще бъдат нови, ще искат да се доказват, за да влязат в групата, която ще бъде за европейското първенство. Искам много добре футболистите ни да бъдат мотивирани, защото очаквам изключително труден мач утре", каза още Дерменджиев.