[livecomment_id618]

Стартови състави

ЦСКА: Георги Китанов, Станислав Манолев, Рафаел Перес, Божидар Чорбаджийски, Антон Недялков, Рубен Пинто, Паскал Бумал, Диого Виана, Руи Педро, Александър Георгиев, Густаво Кулма

"Левски": Боян Йоргачевич, Сашо Александров, Димитър Пиргов, Александър Александров, Веселин Минев, Георги Костадинов, Джереми Де Ноойер, Мехди Бурабия, Роман Прохазка, Франсис Нар, Бабатунде Адениджи

Преди срещата

Време е за Вечното дерби! ЦСКА и "Левски" се сблъскват за първи път в новия формат на родния шампионат. Това се случва в 10-ия кръг на Първа професионална лига. Много се изписа и изговори и от двата лагера, но днес всичко ще се реши на терена.

Двубоят между двата столични гранда е от 16:30 ч. на Националния Стадион "Васил Левски".

Според данните за броя на продадените билети, които символичният домакин ЦСКА публикува на официалния си сайт, се очаква мачът да е с рекорден зрителски интерес.

Двубоят е еднакво важен за "червените" и "сините". Той може да повлияе сериозно на представянето им оттук до края на сезона. В момента ЦСКА е на 4-тото място във временното класиране на Първа професионална лига, но изостава на 6 точки от "Левски". Евентуално поражение днес би отдалечило "армейците" на 9 точки от вечния им съперник.

Загуба за "Левски" пък би била тежък удар по шампионските амбиции на тима.

Преди началото на срещата шествието на "сините" привърженици включваше поп, катафалка и карамфили. Както е известно феновете на "Левски" не признават този ЦСКА за автентичен, наричайки го "оранжевия ЦСКА", "преименувания "Литекс" и т.н.

Със сигурност агитките на двата столични гранда са си приготвили още изненади. Очакваме и треньорите на ЦСКА и "Левски" да опитат да сюрпризират противника, въпреки че стартовите им единайсеторки изглеждат ясни.