Ако до сега грешките бяха нежелателни, но допустими, то днес (12 септември) вече нещата стават сериозни! Поне за мъжкия национален отбор по волейбол на България. 

"Лъвовете" се изправят срещу Германия на осминафинал на европейското първенство! А целта е само една - победа и попадане в топ 8 на Стария континент.

Снимка: CEV

Родните национали, а и всички фенове на волейбола, едва ли се заблуждават, че мачът ще бъде лесен! Напротив! Със сигурност срещата ще предложи много емоции, а за да бъдат те с положителен знак за българите, избраниците на Силвано Пранди трябва да покажат повече от това, което демонстрираха в груповата фаза. 

Плюс за родните волейболисти е, че продължават да играят в Острава, Чехия, докато германците пристигнаха от Естония. 

Снимка: CEV

В предишните мачове "лъвовете" записаха победи над Черна гора, Чехия и Беларус, а отстъпиха на Италия и Словения. Това им отреди трето място в групата. Пранди продължава да залага на предимно млади волейболисти, които са водени от звездата на тима Цветан Соколов и стабилния Тодор Скримов.

От другата страна на мрежата ще застанат германците. До момента те имат само една загуба - от пресния олимпийски шампион Франция. 

Снимка: CEV

Съперничеството между българи и германци е пословично.  През 2015 г., по време на европейското първенство в София, "лъвовете" победиха Бундестима два пъти с по 3:0 - веднъж в групите и още веднъж на четвъртфинал. Единственият от онзи състав, който и днес носи българската фланелка, е либерото Владислав Иванов.

Германия е труден съперник, но не и непреодолим! И друг път сме били свидетели на геройства от страна на "лъвовете", а именно такива са нужни на младите волейболисти!