29 май 1985 г. е една от най-трагичните дати в историята на футбола. 39 човека губят живота си по време на финала в турнира за Купата на европейските шампиони (предшественика на Шампионската лига) между "Ливърпул" и "Ювентус".

На този ден преди 35 години се случва онази "черна сряда в историята на световния футбол" на стадион "Хейзъл" в Брюксел.

Малко преди началото на срещата привърженици на "Ливърпул" нахлуват в сектора на италианските тифози, въоръжени с пръти, бутилки, а някои са и с арбалети. Настъпва невиждан хаос, а белгийската полиция, която е малобройна и недобре подготвена, не знае как да реагира.

Феновете на "Ювентус" се опитват да избягат, но пътят им е препречен от бетонна стена на трибуните на "Хейзъл". Под натиска им, тя рухва върху тях и резултатът е ужасяващ - загиват 39 привърженици на “бианконерите”. Ранени са над 500, а от противниковата агитка не спират да атакуват, използвайки металните прегради и парчетата бетон.

След трагедията стадион "Хейзъл", който е строен през 1920 г., е разрушен. На негово място е издигнато ново съоръжение, което е само със седящи места.

Оттогава насам на всеки домакински мач тифозите на отбора от Торино разпъват огромен транспарант в памет на загиналите в Брюксел.

След инцидента английските клубове са извадени от европейските клубни турнири за следващите 5 сезона, а наказанието на "Ливърпул" е с година повече.