20 маскирани лица са нанесли побой на клиенти на заведение в ж.к. "Младост", съобщиха от пресцентъра на МВР относно нападанието снощи, при което пострадаха фенове, гледали мача между "Левски" и "Хайдук" Сплит от втория предварителен кръг на Лига Европа.

"Снощи, около 22.40 часа, на тел. 112 е получен сигнал за сбиване пред квартално заведение в ж.к. "Младост". На място незабавно са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. По първоначална информация пред заведението пристигнали с автомобили около 20 маскирани, които нанесли побой на клиенти, намиращи се пред обекта.

Пострадалите са транспортирани от екипи на Бърза помощ в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Те са прегледани и освободени с леки наранявания. На местопроизшествието е извършен оглед, разпитани са свидетели.

Криминалистите работят в рамките на образуваното досъдебно производство, изясняват всички факти и обстоятелства около случая, предприети са действия за установяването на извършителите", гласи съобщението от пресцентъра на МВР.